Восень. Вечар. Толькi с працы

Восень. Вечар.Толькi с працы.
Не мяняушы мокры рукавiцы:
Прынясла ахапку дроу,
Прыхапiла смальнякоу.

Так хацелася цяпла,
Бо прамезла аж душа.
У момант  запалалi смальнячкi
I пусцiлiся у пляску аганькi.

Быццам, конiкi трашчалi -
Усе паленцы разам заспявалi.
Жвавы белы аганёк –
Грэу настыушы мой дамок.

Яркi капелькi смалы
Пахi лета прыняслi.
Цёпла с печкай нам -
Уцякае холад сам.

Iскры, мабыць, рагаталi -
Колер свой яны мянялi
Ды  ляцеу у камiнок -
Дроу вясёлы гаварок.


Рецензии