Ялгъан бийлер

Устазымны ёлун азман тутмажакъ
Ондан къайры тюз ёлну да тапмажакъ
Къумукъ топракъ, хансарайлар халкъыма
Къалыр, амма, ялгъан бийлер къалмажакъ.

Ялгъан бийлер, ятгъа къуллар кёп болду
Къумукъ тюзюм намарт инсандан толду.
Заманада шолай гелди, къайырмас.
Къул юрекли оьзденлеге ес болмас.

Заман гелир, огъарда гьеч шек ёкъдур
Къазакъ айтгъан жаядан атгъан окъдур
Уча бара, ел къайтармас ёлундан
Иш тувулар къумукъланы къолундан.


22 Байсан 2016


Рецензии