Biale sniezne gwiazdki

Софья Измайлова

Белые снежинки

Белые снежинки
        падают,летят.
Белым покрывалом
         укрывают сад.
Тают на ресницах,
          тают на губах.
Белые  снежинки,
        сказка, чья ты?
                Ах!
Я стою любуюсь этой кутерьмой.
Кружатся снежинки -
         зимняя любовь.

http://www.stihi.ru/2013/12/06/1141



BIALE SNIEZNE GWIAZDKI

Biale sniezne gwiazdki
kreca sie, spadaja.

Snieznobiala kapa
ogrod przykrywaja.

Topia sie na rzesach,
deszczem kapia z warg.

Z jakiej wyszly bajki
te sniezynki?
Ach!

Stoje, ciesze oczy ich plasaniem dziwnym.
Wirujace platki- dar milosci zimy.


Рецензии
Szanowna Pani Olgo, serdecznie dziękuję, że odwiedziła Pani moją stronę. Cieszę się, że przypadł Pani do gustu ten przekład.

Просто Дорота   19.11.2017 23:28   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.