Миллетимни сюймей нечик болайым

Миллетимни сюймей нечик болайым
Къумукъ элде, ватанымда тувгъан сонг
Тышарагъа абат нечик алайым
Къумукъ тюзню юртларында тургъан сонг
Тышарадан уьйге нечик къайтайым
Беш тюменге юртларымны сатгъан сонг
Артда гелир наслугъа не айтайым
Тарихимни алып ярдан атгъан сонг.


Етим яшдай пысып яшынып турмай
Миллетинги якълавчусу бол сана.
Тыш ерлени абатлайын эллемей
Ата юртунг багъанасы бол сана.
Аталарынг ятгъан ерлени сатмай
Кюрчюлерин янгыртагъан бол сана.
Авлетлеринг налат бермес кюйдеге
Къочакъ улан - деп эсинде къал сана.


Кюржан 2016


Рецензии
Тюппе-тюз ойлашасан!

Пахуздек Махтибекова   20.11.2019 19:31     Заявить о нарушении