Лина Костенко. Флейта Афины

Знаешь, почему Афина не играла на флейте сама?
Заметила - как некрасиво надуваются щёки тогда.

Она создала эту флейту, но Пану её отдала,
ведь Пан всё равно небритый, да к тому же ещё лохмат.

Так пусть же на флейте играет, ему от неё нет вреда.
А женщине, ещё и богине, подумать нужно сперва.

Несёт красоте потери, друзья, политика та:
И рот иметь нужно, как вершу, и щёки надуть иногда.

Оригинал:

ФЛЕЙТА АФІНИ

Ти знаєш, чому Афіна сама не грала на флейті?
Помітила — як негарно, коли надуваються щоки.

Вона ту флейту створила, але віддала її Пану,
бо Пан все одно небритий, у нього й ноги кошлаті.

Тож хай собі грає на флейті, йому не завдасть це шкоди.
А жінці, та ще й богині, подумати треба спершу.

Політика, мої пані, то діло збиткове для вроди.
І щоки треба надути, і рот треба мати, як вершу.


Рецензии