Муза

Ти щось, наче,  там кричиш вдалині
Сум з докором. Ти мовчиш в глибині.
Так, напевне,  вся причина в мені!
- Важко жить без кохання тобі?

Мій політ у прірву перевернув моє життя з ніг на голову,  так що він швидше нагадує мандрівку прозорим ліфтом вгору!

У ві сні приходила муза. Вона дала відчути, що багато про що потрібно написати,  а,  отже,  й прожити нові емоції.

- Чому вона мене обрала? Чи це та сама,  що надихала на початку творчості?  Нові твори скажуть самі за себе і це й буде відповіддю.
Дивовижна жінка до котрої я торкався.  Від неї пахло любов'ю. Спокій та відчуття,  що тебе кохають переповняли всього мене.
Що ж залишається вигадати їй ім'я. Та це, напевне, - зайве. Це так само, як дивишся на майстерно виконаний портрет жінки з гарними формами, - її ім'я,  чи ім'я тої, з кого малювали віддаляються так далеко,  десь у інший вимір.
 
Пазл - склався. Я відчув такі переживання,  котрі тепер мають відчути читачі в наступних моїх творах.  Та чи мої вони?

Я вже сумую і чекаю на нову зустріч. Та чи можна керувати своїми снами?  Навіть,  коли сильно забажати...  то Муза у Ваш сон прийде лише за своїм бажанням.

Реалії життя - одвічні суперники муз. Буденність,  мов безодня, забирає час та емоції. Потрібно зупинитись та послухати голос вітру,  насолодитися смаком свіжого повітря та обрати напрям: за, - чи проти вітру.

Практичне застереження: обравши за музу когось з реального світу - можна пережити розчарування,  коли муза проганятиме вас заради іншого митця.  Дехто після такої травми не може жити далі...  тому потрібно бути дуже обережним: себто триматися міцного берега,  а не запливати на глибоке!
 
Наберіться терпіння і багато працюйте над собою. Коли ви будете готові, - Вона неодмінно прийде!  Музи ходять пішки,  тому зустріч пришвидчити ніяк не можна.

Зичу всім насолодитися компанією з вашою музою!

Поет ХХ сторіччя.  1-8 листопада 2017


Рецензии