Диво-кiнь

Милуюсь чудом iз чудес –
Вiтчизни ликом i небес.
Готов, як зграбний верхiвець
В майбутнє мчати навпростець.

Мiй побратим, чаклун-комонь
Здолає займища погонь,
Понад моря й верхiв’я  гiр
Полинемо в широти зiр.

Спрямуємо зухвалий лет
Крiзь траєкторії   планет,
Де пролягає в небесах
Розгонистий Чумацький шлях.

Я б вiдгуки почуть волiв
Далеких душ, чудних свiтiв...
I вже мандрiвця-козака
Лежить на гривонцi рука.

Ускач несеться мiй комонь,
Очима сiючи вогонь,
Щоби знайти за сотню гiн
Краї  вселюдських перемiн.


Рецензии