Закурличуть сумом журавлi

Закурличуть сумом журавлі,
Опаде із вишень зовсім листя
І холодний вітер обірве
На калині стиглий жар намиста.
Відцвітуть, морозами зійдуть
У траві останні бідні квіти
І полями опустілими втечуть
Сонце, спека і гаряче літо.
Засумує стомлена верба,
Оніміють ріки і озера,
Сум посіє листопал з плеча,
Тихий сум і плач печальний неба.
Закурличуть небеса дощем,
Загорнеться їжачок у листя.
І залишиться за теплим літом щем
Павучком на павутинці-нитці.

© Ольга Соколовська


Рецензии