Сила любви

Сила любові

(Сонет)

Щоб дала тільки радощі любов,
ані гарантій в тому, ні поруки.
В ній найпекельніші ймовірні муки,
що й у вогні заледеніє кров.

Однак душа до неї знов і знов
в надії й болях простягає руки
із подихом завмерлим й серця стуком
за всіх життєвих складнощів й умов.

Крилатять і мордують почуття,
що з радістю сплелися в них тривоги.
Одначе від дарунку, що від Бога,
не тільки щастя, а й нема життя.

Вона в герої виведе небогу
й царя зіпхне із трону … в небуття.




–––––––––––

© Анатолій Загравенко.


Рецензии