Спалю любов

Утік мій сон – у нетрі чи в заплави. 
Душа тремтить і суму не збагне.
Безсонник вій - коханець мій лукавий –
В гірких обіймах все трима мене. 
Нелюб мені. Потворний до відрази. 
Я ж полонянка - і тому терплю.
У вир його кидаюся відразу, 
Бо в нім про тебе спогади ловлю. 
Твій день у завтра сплетений з надії, 
Мені вмирать і воскресать в журбі – 
Так присушили злії суховії... 
Я - полонянка. Нащо я тобі? 
І хоч душа, розчахнута надвоє, 
Скавчить так тихо, щоб ніхто не чув,
Спалю любов, що крали ми обоє,
І попілець по вітру розпущу.   


Рецензии