Рвав пути

Свобода...
Банки, батьки, держава, шлюб, мода, ілюзії вченого чи поета не залишать їй шансів. Свідомість з дитинства заточують так ,що ми самі будемо шукати неволі. Невже тільки божевілля її дає ?




Рвав пути...
Щоб не бути...
Маріонеткою, рабом...
Не від простуди ж люди
стають скотом ?!
Нас змалечку привчають,
що є закон...
Чи пряник в рот пихають,
чи  бю'ть кнутом.

Світає.
Хтось корову до череди повів.
Без ланцюга.
Свобода?
...до перших батогів.

Світає.
Підміняє.
Тінь пітьму.
Де воля нас немає!
З народження в ярму...




    А Діоген і в бочці
    її знайшов.
    Лише хто розум має
    не зна оков.





 


Рецензии
...определённо не от простуды.

Фелиссия   14.11.2017 20:10     Заявить о нарушении
Спасибо! Был в отпуске...Вне русской клавиатуры...

Назар Свириденко   18.11.2017 23:35   Заявить о нарушении