Ты зазвiнi

Звiнелi далi,
Цябе гукалi,
Сваей малiтвай
Цябе краналi:

“У глыбiнi душы
Есць скарбы,
Ты зазвiнi
I знойдзеш фарбы.

Аб гэтым неба,
Аб гэтым дрэвы
Нам дораць спевы
Табе так трэба.

I камертонам любоў
Хай будзе,
Ад перазвону
Прачнуцца людзi.

Любовi гукi
Няхай мiлуюць,
Нiбыта рукi,
Што нас пястуюць.

Адчынiць свята
Нячутна дверцу:
Палюбiш брата,
I радасць - ў сэрцы.

Царквы мелодыяй ласкавай
Ты зазвiнi
Для Божай славы.
Ты зазвiнi…”


Рецензии