***

В минулому шукати нас – сізіфів труд,
Там порожньо… там навіть вже мене нема.
За спиною вже не один, а 1000 іуд,
Шукають почуття у спогадах, та їх катма.

До біса копирсатись у старих речах!
Це свято вже не наше. Дідько з ним!
Чужий хітон... на зігнутих плечах
Залишить опіки-сліди.

І вже не муки, а танталова зима*
І кожен з нас вже не зігріє своїх рук.
Між нами виросла байдужості стіна,
На нас полює день вчорашній – хижий крук.

15.10.17

* - танталові муки.


Рецензии