Ветрык восень працавау

Ветрык восень працавау,
Кожын лiсцiк цалавау,
На апошнi танец запрашау,
А затым пяшчотна адпускау.

Лес старанна асвятляу,
Златам землю засцiлау
Ды ад працы аж шалеу
Адчувау, гарэза, што  слабеу -

Укладауся ён на дыванок
На мякцюткi жоуценькi лiсток,
Дзесь пад голенькi кусток
Цi сядау на свежанькi пянёк

Усталёувалася цiшыня -
Быццам, прыкарнула i зямля,
A паветра бы гусцела,
Што здавалася – яно звiнела.


Рецензии