Народна мудр1сть

НАРОДНА МУДРIСТЬ.

Здавен Людина у природi
Живе у злагодi i згодi.
Весна. Гарячою порою
У селянина справ – горою.
Коли посiяти? Пiдказку
Йому даруе дивна пташка.

Пташина та здавен народу
Правдиво вгадуе погоду.
Якщо в погожу ясну днину
Цiнь-цьвi-iг почути явно змiг,
Послухай праведну пташину,
Не сiй, не сiй! ще буде снiг.

Пташину слухай на свiтаннi.
Як вчуеш тричi: Цiнь-цiнь-цiнь, -
Морози кануть, як останнi,
Вже заходись i сiй ячмiнь!
06. 04. 2017. м. Ухта.


Рецензии