Винен телефон

ВИНЕН ТЕЛЕФОН.

Моя мила так спiшила
На роботу навеснi,
Що нечайно залишила
Телефон свiй на вiкнi.

Пасувало б iй вiдвезти
Телефон на прохiдну,
Та ф1льонку (тра) пiдвести,
Й ще роботу мав одну.

Ранок щойно розпочався,
Ще не було i вiсьми,
Як узяв дзвiнок роздався,
Не чiпай боло вiзьми…

Номер там чужий вiдбився,
I настирно – дзень-дзелень!
Я, звичайно, спокусився,
Туль на кнопку,
Там мужський приемний голос:
-О, кохана! Добрий день!

I, як тiльки роздалося
Привiтання те тодi,
В мене здибилось волосся:
Не минути тут бiдi,
А хто ж я такий тодi?!

Думка миттю промайнула,
То ж не важко, далебi,
Як Хазанов, змiню голос,
Пiдiграю я тобi!

Серце кров’ю налилося,
Молотком по виску б’е,
I жiночим – роздалося:
-Здраствуй, серденько мое!

-Може я вас вiдриваю
Вiд роботи в даний час,
Але я без вас скучаю,
I страдаю я без Вас!

Де, коли б, i як зустрiтись,
Хоч на декiлька хвилин,
Моя жiнка на курортi,
I зостався я один.

- Й я без тебе серцем плачу,
I страдаю яй-яй-ох!
Приiзджай скорiш на дачу,
Вiдпочинемо удвох!

- О, кохана, не в обiду,
(Видно, взяв нервовий тiк)
Я на дачу не поiду,
Там у тебе чоловiк…

-Я сама тут позостала,
Не хвилюйся ти дарма,
Вудку взяв, горiлки, сала,
I два днi уже нема.

Я, на радостях, подумав:
О, Пилип, таки ти влип!
Як невдовзi, на дорозi,
Показався бiлий джип.

Два патрони я в рушницю,
До колiна гну ствола,
Щоб по тому хабалюцi
Мiг пальнути з-за вугла!

Джип поважно зупинився,
Щей «фа-фа» - сигналом вий,
А коли я придивився –
Мiй начальник головний!

-Що застав, пора добряча,
Я, звичайно, дуже рад.
Ось путiвочка гаряча
Вам на курси в Ленiнград.

Бач, як взяв застрахувався
Хабалюка при менi?
Мов, щоб я не здогадався,
На путiвку на три днi…

Добре, все-таки, що вчасно
Я того зiгнув ствола,
З двох стволiв я одночасно
Гаратнув iз-за вугла!

Сiв, падлюка, у джипяру
Пiд фактичний нервний тiк,
Дав машинi повно жару,
I негайно з дачi втiк.

А невдовзi, що я бачу?
В синiх формах молодцi
Окружили мою дачу,
Й показали папiрцi.

Ось лежу на нарах нинi,
I по висках думка б’е:
Хто ж таки дзвонив дружинi,
I на зараз, де вiн е?


Рецензии