Если вдарать тэбэ волки,

В журналісты вжэ паjдзёш!

Убірать акуркі – плоха?
Пряма ужас дікіj, оj!
Іш ты, він ля мні чыстоха!
А ны хочыш в морду j в лоб?..

Шо такэе!.. Я шызовня!
Дэ ж то всё, шо я наjшов?
І чево? Ны прымуть вовсе
Вжэ j за сторожа до пчолк?

Э! да ш ф трудовоj за 40
Ажны заjПіjСеj в дідок!..
І ныкуды. А ны в горбыль.
Хоч ты воj быры, бы вовк.

А в мынэ вжэ j пальцы онь як...
Чорт побрав бы гэтых вор!..
Я жэ вовсе щэ рабёнок:
От но глень жэ на ладошк.

Прыгучывсь я от до попсыj.
Всэ кудыся шныру вбок сь.
А ны jду но по дорозцы,
Шо судьбо давно дано.

Був жэ малыj бысподобныj:
Всё робыв. Хоть за сыло.
Но гораты не дав Божко:
Слішком тэльбо надо твёрд.

Похлебав жэ гора добжэ!
Дэ ны сунься – всэ в рыбро!
Шэ j во сновы кажэ хтося:
Вытыраj, а то впычом!

Так от, мылынькая Когут.
Есця карма навыть в род.
І коль хочыш в7 здборовЯ,
Потягнысь за всекым псом.

Вопіет усё: да, Божэ!
Шо ж такого впэр я в дрот?..
А навстрэчу лізэ сонцэ:
Оj!.. Васылько!? Ты з метлоj?

От і скынулы бамжовню
Са усіх заядлых гнёзд.
Зарабатывал гармошкаj.
Дэ прыдёца j с кым везёт.

А ведь, да, пісал атчоты.
Са j уфсяк каманьДзіjРовк.
Не залез ув долгі к бондям,
Шо газетамы вароч.

...от хто чыстый от долгов бо:
Клён да дуб... да Тигр с Казой


Рецензии