Цветы...

Цветы увядшие.
Девицы плакали
Слезы роняли,
Гнилые, затхлые.
Тихо скулили
Собаки дворовые.
Нас разлучили
Двое. Суровые.
Тихие,
Грозные,
Громкие,гневные
Плакали только
Девицы верные.
Роняли слова,
Кидали на ветер
Журчала вода,
Выросли дети.
Листья швыряла
Осень коварная
Пустые слова,
Тишина окаянная ...


Рецензии