Стара-единен език

Болгары главы поднимите когда грядёт рассветный час.
Судите. В прошлое стучите, и обобщайте корень наш....
Делили недочеловеки одежды мудрости светой, и разорвали  для потехи, а после грязный свой застой, как тряпкой тёрли половой.
 То, что дышало жизнью вечной, созвучием крепило дух, что речкою поило Млечной, рукою алчной, бессердечной, обрезан корня дивный слух. Родник журчащий ныне сух.
Пусть лисьей ныне канет эра, что разделила Весь основ,
Пусть из котлов кипящих сера пришедшая с чужих миров...
в росе прохладной растворится, и сможет каждый насладится,
Великой, Славной Речи зов - ЕдиноРожицы АЗовЪ.

****     ****     ****    ****

Българите глави вдигнете когато иде рассветный час. Преценете. В миналото хлопайте, и обобщайте корен нашия. Счупих на недочеловеки дрехи на мъдростта свети, и разкъса за забавление, а след разхвърлян си в застой, тъй като парцал търли на скисане. Това, което дышало на вечния живот, созвучием крепило на духа, че речкою поило Млечной, със алчной, бессердечной, пресечен от корен на прекрасен слух. Пролет едно оплакване потока сега е сух. Нека лисьей сега потънат ера, което разделих на Целия основите. Нека от котлите кипяща сяра, които идват с непознати светове, на роса хладно разтвори, и пак може да се наслади на всеки, Велика, Славна Реч зов - ЕдиноРожицы АЗовЪ.

Да се въздигне от пепелта слава вълшебен единороден език. В името на Мира, Доброто и благоденствие!


Рецензии