399. Василь Стус. Как страшно быть одним лишь злым

Как страшно быть одним лишь злым,
как страшно быть одним лишь добрым,
прямым тюремным коридором,
идиотически прямым.
Как тяжко по ножу шагать,
как тяжело всю жизнь по лезу
идти. Попробуй-ка – забудь,
как тормозит забвенье путь,
одною прямотою честное.

Як страшно бути тільки злим,
Як страшно бути тільки добрим,
Прямим тюремним коридором,
До кретинічності прямим.
Як важко простувати лезом,
Як важко все життя по лезу
Іти. Попробуй — призабудь,
Як забуття спиняє путь,
Одною прямотою чесне.


Рецензии