ЧИ СОН?

Я бачила сон кольоровий:
...Крізь сяйну ранко'ву блакить
В святім ореолі Любові
До мене матуся спішить.

Зустрітися з нею, охоче
Лечу на смара'гдовий* луг.
Тихенько струмочок дзюркоче ,
Спокійна прозорість навкруг.

Зустрілись.
Хоч знаю, що неньки
Немає в живих на землі,
Та розповідаю тихенько
Про все, що цікавить її.

У тихім розкри'ленім небі
Розлита Правічна Блакить...
… Кортить* розпитати у нені,
Чи краще в «Тім Світі» їй жить?

Чи править у нім справедливість,
Чи видно їм нас з висоти?
… Та в мене пропала смілИвість,
матусю боюсь засмутить

згадавши, що стільки минуло
рокі'в, як пішла навесні
у Вічність!
Можливо, забула,
Що стрілися ми лиш у сні?

Вона молода і красива,
(Куди і поділись літА!)
І я поряд з нею щаслива!...

... Аж раптом, матуся пита:
Чому ти соромишся, доню,
Промовити щирі слова
про те, що померла давно я?
Вважаєш, душа не жива?

Даремна та пересторо'га*!
Читаю я душу твою.
Знай: я недалеко від Бога
У благословеннім Раю,

За мною ж ти досі сумуєш.
Себе не картай*, не вини,
Про Вічність я звістку благую
Несу тобі, доню, у сни.
,     ,     ,     ,     ,               

Прокинулась я на тім слові...
...Ніч.
Тиша.
Дощ їм в унісон...

А в пам'яті — сон кольоровий...

... А може,
то був...
... і не сон?...


*смарагдовий - изумрудный
*кортить - очень хочется
*пересторога - предостережение
*не картай - не упрекай, не мучайся сомнениями

В переводе на русский язык:  http://www.stihi.ru/2019/08/29/249


Рецензии
Да, Людмила... Мы не можем смириться с потерей,
и милосердное подсознание дает нам утешение...
Эти ночные встречи...
Как хорошо, что такое возможно...
С теплышком!

Лада Мали   25.01.2022 12:41     Заявить о нарушении
Я заметила, что сны бывают разные: а снов-видений в моей жизни было не более пяти. Кстати, дня три назад был такой сон - в этот раз приходили родители, но очень ярко видела именно папу, он ничего не говорил, но был такой радостный, счастливый!
И тому есть причина...
С теплом души,

Людмила Киреева-Силенко   26.01.2022 11:41   Заявить о нарушении
На это произведение написано 12 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.