Медреформi вiват!

                Держава створює умови для ефективного
                і доступного для всіх громадян медичного
                обслуговування. У державних і комунальних
                закладах охорони здоров'я медична допомога
                надається безоплатно; існуюча мережа таких
                закладів не може бути скорочена.
                (Із ст. 49 Конституції України)

Реформу медицини прийняли! –
у захваті експерти галасують.
Всі задоволені, чекають похвали,
нікого окрім себе вже й не чують.

У скептиків, звичайно ж, інтерес –
чи залишилося дитя у мисці.
В цій справі важливіший сам процес,
що ми ідем, а не стоїм на місці!

Куди ж веде народ реформа ця,
на що людині кожній сподіватись?
Скажу вам не для красного слівця –
є кожному із нас за що боятись!

Держава лиш обмежиться любов’ю,
і знов міцним дам волю словесам,
бо піклуватись за своє здоров’я
тепер громадянин повинен сам!

Та це іще не все, наступним кроком,
щоб якість лікування підійнять,
лікарень кількість зменшиться до строку.
Тут інших слів немає… їхню мать!

Ось втілять медреформу у життя
і заживем нарешті ніби в казці –
знов бабок і шаманів вороття,
лікарні ж залишать для можновладців!

За що боролись і куди ідем,
навіщо Конституцію приймали?!.
Не обирали б лицемірів і проблем
таких би, певен, вочевидь не знали!

19.10.2017


Рецензии