Стала у хаце весяло

Стала у хаце весяло –
Падарылi кацянё.
Чорны-чорны вугалёк –
Хуткi, жвавы вецярок.

З белай плямай упапярок,
Як у грызлi – свой значок.
Вочкi, нiбы, фанары:
Пасярод начное цемрачы.

Норау свой ён паказау,
Як за палец добра уцяу,
Здэцца, цiха прашаптау:
 - Выбачай, малы не разабрау.

Любiць вельмi ён прыроду
Ды пакою не дае двароваму народу:
Качкi, куры, пятухi дзеляць з iм сваю яду,
А на веснiцы - на маю сядзiць бяду

I як толькi я iду  –
Хвiля – на маiм ляжыць карку.
Так гуляем удваiх -
З плеч не злазiць ён маiх.

Быццам грэлка, усё цяпло -
Аддае  маленькае цяльцо.
Ён рухавы ды ласкавы,
Церпялiвы  i гульлiвы.

Я хвалююся заужды, –
Калi вечар на двары,
Бо у цемры не вiдаць,
Дзе i як  яго шукаць.

Вечарочкам толькi пазавi -
Як ляцiць кавалак чарнаты.
Усяго адна бяда –
Лiхтара прыдбаць пара.


Рецензии