Недоторканнi

Нарешті в нас свої з’явились парії,*
вони створили різні блоки, партії…
Їх не хвилює чистота сумління,
а ціль у них – система управління.

Для себе вже й закони написали,
Кабмін, парламент враз окупували.
Під свій контроль взяли прокуратуру,
суди та інші силові структури.

Вони живуть давно вже по потребам,
з казни гребуть усе і стільки треба.
Обов’язки в них суто риторичні,
зате оклади позахмарні чи космічні.

А головний шакал у їхній зграї,
себе гарантом гордо називає.
Він гарантує їм добробут і безкарність
у обмін на підтримку й солідарність.

Війна для паріїв – то ніби рідна мати,
вони готові все життя так воювати.
Поки в країні горе й безпорядки -
примножують невпинно свої статки.

У їхній зграї кругова порука,
бо око крук не виклює у крука.
Тож доки недоторканість не знімем,
в тюрму із них не сяде жодна сука.

* Каста недоторканих і Індії.

18.10.2017


Рецензии