Чуж1 поради

Не маю права думати сама,
бо кожен тягне пісню свою.
Від тої злості мучить голова,
і серце розривається від болю.

Не розумію, що від мене вимагають,
і чому самі того не роблять.
Мене дратують їхні забаганки:
то погане, і таке недобре.

І коли правильно, їм все одно не так,
бо неможливо кожному вгодити.
А сили в мене вже давно нема,
і ліки не спроможні відновити.

Хай кожен думає за себе сам
і мені таку можливість дасть.
Нема чого втручатися в моє життя,
бо воно у мене всього один раз

Не треба радити мені
того, чого ніколи б не зробили.
Спочатку спробуйте самі,
тоді вже можна й поділитись.

Я мушу і повинна знати все,
що заховане в чужій пораді;
і потім не страждати через це,
що справа та мені не вдалась.

Тому я прошу кожного із вас
усі поради при собі тримати,
а ще не витрачати марно час
на людей, які того не варті

©Тамара Цегельнюк
13.10.2017


Рецензии