Засявам лалета

Янтарната есен листата нашари
и с циганско лято октомври дари.
Под слънчев балкон, по традиция стара
засявам лалетата в стройни лехи.

Захвърлила всички служебни проблеми,
забравила даже бедите в света,
редя луковици красиви, големи,
капризния Март да зарадвам с цветя.

Червени и жълти, ресничести, пъстри,
да срещат усмихнати госта желан.
Из дворчето китно аз радост поръсих,
преливащ в дъга разноцветен фонтан!

Дори и разсърден денят да се мръщи,
а облаци тежки да ронят сълзи,
Аз пак съм щастлива! На село се връщам!
Лалета засяла съм в стройни лехи.
16.10.2017г.
С. Горски извор


Рецензии