Ти за мене в тайнi помовчи...

                * * *

Ти за мене в тайні помовчи,
Тихо так, в собі, аби богам не вчуди...
І ще… Давай – без свідків. Спиначі
На нас очікують вніч-вдень, а їхні блуди
Любов на ґвалт кида. Точи в душі мечі!
Кров, позаяк, воскрешує! Усюди
Є ми з тобою! Дві сльози в ночі...
Кривавою росою впадем в груди
Немов у небо нації, як першоорачі
Запалимо в ній серце! Нові люди
Народяться із всесвіту борні! У млі
Згорімо ми, та іскра гарту всюди
Ватру здійме світанку! Ти ж мені
По спалаху тепло дай! В зимні руди…

                Павло Гай-Нижник
                11 жовтня 2017 р.


Рецензии