Мая родная мова беларуская

Мова наша!Якая магічная!
Такая светлая і цёплая!
Мова…Такая меладычная…
Як песня птушкі меладычная.

Скажы только слова-
Убачыш ты штосьці магічнае.
Што гэта?Наша мова!
Наша мова магічная.

Наша мова-наш вечны скарб,
Як сэрца народа, стваралась вякамі:
Ад старажытнасці да нашага часу,
З любоўю да яе,зроблена намі.

Так цёпла на ей размаўляць,
Кожнае слова,як праменёк,
Гэтае шчасце-словы ствараць..
Свеціць сэрца народа каменёк.


Рецензии