Язиката Хвеська

Чоловік і жінка жили дружно й мирно,
Мали все у хаті і під хатою,
Чоловік був дуже тихим і сумирним,
Жінка була дуже язикатою.

ПРИСПІВ:
Хвеська язиката
Від хати до хати
Ходить і чутки розносить по селі,
Що де не почує,
То про те й пліткує,
Язикатою за це зовуть її.

Чоловік у полі працював на пана,
Виорав там скарб і заховав його,
Побоявся він, що жіночка кохана
Всім в селі розкаже, й буде ого-го!

Рибу він розкидав по усьому лісі,
На деревах порозвісив бублики,
Зайця він засунув у рибальські сіті
Та й повів дружину на прогулянку.

І відразу Хвеська всім все розказала,
Реготали з неї дружно всі навкруг,
А про скарб, то навіть слухати не стали,
Бо ніхто не любить слухати брехух.

12.10.2017


Рецензии