Осiннiй вiтер

Дощем холодним сіє за вікном
розсудлива зело, статечна осінь.
Ще вчора літо ніжило теплом,
сьогодні ж вітер чеше вербам коси.

Гортає сторінки мого життя,
перебирає думи свіжий вітер
та студить запізнілі каяття,
рядки здуває непотрібних літер…

У сірім небі плетиво хмарин
він сумно гонить у краї далекі,
а поміж ними загубився клин –
несуть у вирій біль свою лелеки.

Зриває потьмянілі пелюстки
з останніх вже змарнілих пізньоцвітів
й відносить їх між очерет хисткий
немов у небуття осінній вітер.

11.10.2017


Рецензии