Плагiат?

Волає майстер: „Люди, плагіат!
Картину в мене безсоромно вкрали –
схід сонця над рікою змалювали,
та ще й майстерніше
зробив це супостат…“

Письменник вторить: „Браття, плагіат!
У мене повість віроломно вкрали –
життя кохання перше описали,
та ще й правдивіше
і навіть без цитат…“

Кричить поет: „Рятуйте, плагіат!
Мого шедевра блазні підло вкрали –
зі слів моїх же рими інші склали
ще й милозвучніші,
принаймні в кілька крат“.

Та не погоджусь, щоб там не волали,
бо точку зору маю в тім свою
і хочу донести її загалу –
я плагіату геть не визнаю.
Пишіть, колеги, так, щоб пізнавали
і насолоду всі від того мали,
а місце знайдеться
у пеклі чи в раю!

жовтень 2017


Рецензии