Ох цi конi!

Ох ці коні! Обганяють вітер: 
М'язи грають, грива розцвіла... 
Пам'ятаю, як летіли в літо,
Я така розхристана була! 
Я така була простоволоса, 
Босонога діва на скаку!
Загубила на льоту я в осінь
Зірку свого щастя нелегку.   
Пронесіться, коні, ще востаннє,
Обженіть зневіру і журбу –
Може, пощасливиться, булані,
Наздогнати зірку голубу.   
Бо в душі надія розгорілась! 
Їй, душі, наречено кохать!.. 
За пожежею не зогляділась – 
Залетіли коні в снігопадь. 
Залетіли – та й оторопіли: 
О, невже стриножить їх зима?..
І востаннє серцю закортіло –
Учепилось в гриву обома!


Рецензии
Так, стриножить зима коней усім, але кожному у свій час.
Дуже гарна лірика. Дякую.

Нина Трало   06.10.2017 21:27     Заявить о нарушении