Вальс дощу

Вальс дощу

А на вулиці – дощ…
Тихим шелестом
Пробігає по вітах,
Шумить. І неначе
Казка тихим шепотом
Він для мене
Й для тебе
звучить.

І нехай не сьогодні
Не завтра –
Ми зустрінемось
Знов і знов.
Віти мокрі, холодні…
Мов вата
З неба сипле
Із хмари любов.

Любов до землі,
До краю,
До мого й твого вікна,
До наших берізок у гаю
Звучить мов чудна струна
Ця музика дощу,
Ця музика в душі
Ця музика звучить
Тобі й мені…

Такою чудовою піснею
З-під самих небес
Для тебе, моє місто,
Звучить дощовий вальс.
Він омиє твої дороги,
Будинки, майдани твої.
Нехай не буде тривоги,
Хай весело на душі.

Тремтить он листочок жовтий
І з клена полине вмить.
На вулиці – знову жовтень,
Спішить – не зупинить.
Та й треба?
Напевне… не знаю,
У золоті місто знов.
Віршами простими співаю
Я місту свою любов.
 


Рецензии