Iду з гасцiны

Бел. мова

Іду з гасціны крокам,
Не тое што-б бадзёрым,
Рагочуць  жабкі  голасам ,
Ад цемры паўшалёным.

Хацеў бы счасце зведаць,   
Я –б  жыў у балоце добрым .

Но што зашмат – не вельмі !
Каб радасць адчуваць,
Раз , два , но  не, не болей,
Напіцца трэба вусмерць
І  ў  брудзе пабываць .

Но не набыць прыгнёту ,
на ганьбу - сумаваць ,
каханне справа шчырая ,
на плакаць і  спяваць .

Адсоткаў сто - Прынцесса ,
мая сядзіць ў багне  ,
но сэрца не прымусіш ,
яно гарыць ў агне .

Блішчаць тупые  стрэлы,
каб  не  забіць  “ любоў “,
жыве хай мая любая,
 немерана гадоў !

Каб пела гаспадарка ,
ўсе гусі , парсюкі ,
ды гаварылі праўду, індычкам індыкі :

     Што  сонца спіць за лесам -
     вядома, усім  вядома,
     як  я,  калі падпіты,
     пад плотам,  ці за  клуняй,
     але не ўложку дома .


Рецензии
Вчитываюсь,вдумываюсь в прекрасный незнакомый язык...Родной - потому что мамин.

Ирина Иванова 45   26.10.2017 20:07     Заявить о нарушении
Добрый день, Ирина! Тогда прочтите стих СОНЕЧНЫ ДЗЕНЬ. Удачи Вам. Спасибо. Юрий

Юры Шышко   26.10.2017 20:18   Заявить о нарушении
На это произведение написано 15 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.