Похилий вiк...

Похилий чи поважний вік
Проходить жінка, чоловік,
Коли йдуть геть з життя цвіт, сік,
Трьох числиниць лишивши лік…

То ж хмариться чудовий світ,
Пташиний гарний переліт,-
Ніхто не дивиться у слід,
Бо мудрості дається звіт…

Бурхливий гомін долі зник,
Засох живильний весь арик,
Про що сердечний свідчить тиск,
Очей з горінням,- згаслий блиск…

Ген чується таємний клич
У темряві, де вісник- сич
З тих родових засохлих віт,
Віщує про лихий відліт…
29.09.2016р.
PS
І хоч не той у всьому лад,
Давно відцвів весняний сад…
Душа, де молодість та спів,
Віночок з щедрих теплих слів!

Так званий з роздумами вік
Крокує чемно з року в рік
З багатством надзвичайних сил,
Бо там, де мудрість – зичний схил!

Корінням кріпить родовід,
Боронить дерево від бід
Та пестить крони ніжний цвіт,
Щоб зрілості був гарний плід!
17.09.2017р.


Рецензии