Зозулинi сльози

Прилетіла в садочок зозуленька,
Та й кувала - ку-ку. Моя любонько,
Де літала ти? Що ти бачила?
Що знайшла? Що тобою втрачено?
Що ти сльози ллєш, наче дощик йде?
Розкажи мені та розваж себе.

Пролітала я понад країнами -
Над лісами, річками, долинами.
Зорі бачила, дощик, сонечко,
Малих діточок у віконечку.
Вони дружно і любо гралися.
Ними їх батьки милувалися.

Були й в мене дітки, їх покинула -
У гніздечко чиєсь їх підкинула.
Були б поруч, то серце тішили б.
Чи знайду тепер вас я, діточки?
Нема в матері щастя-доленьки.
Де ви? Де? Ку-ку... Горе-горенько!


Рецензии