С перо от лястовици бели

Автор: Генка Богданова



Пиша ви с пера от лястовици бели,
с гълъб ви пращам своите послания.
Душите ви не са ли зажаднели
за обич, за мечти и за  желания?

Недейте се отказва от мечтите,
угрижени от толкова проблеми!
В мечтите ни човешкото е скрито,
животът няма да ни го отнеме.

Сърцата си ви моля, разтворете,
вземете топлината в тях събрана,
и  жаждата човешка утолете !
Тъй малко доброта остана.

Търсете, хора,  лястовици бели!
Аз зная, зная, че и днес ги има!
Дори далече да са отлетели,
повярвайте, ще свърши тази зима!

И щом гнездата им са още тука,
прикътани в гърдите ни човешки,
след вихъра от гняв и сива скука,
през океан от страсти и от грешки,

при нас ще се завърнат като пролет.
В сърцата си добри ще ги открием,
че там ще свърши дългият им полет.
Аз вярвам, хора!  Вярвайте и вие!


В Болгарии есть убеждение, что белая ласточка приносит надежду, веру и удачу.


Рецензии