Маска

МАСКА

Маска съм
на капка самота
и море
от нежност разлюляна,
в миглите
на щрих
от есента
и стъпките
на нощ
неовладяна.

Едно лице,
от полъх
ме плени
с очи на котка,
усурийски тигър.
Свободен!
В скок достигнал висини,
превърнал в песен
рев смълчан
на угар.
7.09.2017г.


Рецензии