***

Моя пам'ять плаче над снігами
Назавжди минулої зими.
Притискає пальцями до рани
Трохи зліва, майже між грудьми.

Калинова кров біжить рікою,
Розкидає грона на льоду.
В цей багряний сад, гука луною,
Хочеш, тебе, милий, відведу?

Твої очі покажу трояндам -
Хай падуть навколішки шипи.
Ти моїм засмученим дріадам
Знову рани сіллю окропи.

Оніміють протяги скрипучі ,
Заховавши плач гірких ночей.
"Так, чужий, і раптом неминучий,"-
Хлине шепіт бурею з очей.

Поглядом сухим схиливши верби,
Випий знов з моєї самоти -
Чорного гілля сталеві нерви
Розгорнуть тобі свої мости.

Жодного не викотиться слова
Вогняним риданням по щоках -
У мовчанні жити я готова...
Лиш з твоєю тінню у думках.


Рецензии