Скорбь за ны

Зряше бытие в суе сотворяшеся
печалью скорбяху сердце мя.
Идяше по торгу, идяше по граду,
поглядаша на братие своя,
не житие те во плоти животы вся,
оные же аки трупи.
Люд, аки слепцы в нощи,
отроки да отрочицы
аки овны блуждаху,
сыны да дщери
долги пред Бозем начертаху
ни зритя ни ведати.
Аще бо зло сотворяше,
да знамо о сем ни имати.
Думы мя скорбяху за ны,
да глаголы хотяша сотворяху за ны.
Бо свет наполнити думы ны,
да баяти глаголы те треба чрево мя,
да треба в склад по чину рекоша,
да обращяша требы своя
ко Свет Гамаюне – птице Вещия:
Гой Гамаюне! Гой медослове!
Гой краснобаю! Гой велерече!
Яко гладко перо тя, бе глади рецы мя!
Яко востер клюв тя, бе востры сказы мя!
Яко высок глас тя, бе высоки славы мя!
Тако буди!


Рецензии