Джон Саклинг. Солдат John Suckling. A Soldier

      John Suckling (1609–1642)
             A Soldier

I am a man of war and might,
And know thus much, that I can fight,
Whether I am in the wrong or right,
Devoutly.

No woman under heaven I fear,
New oaths I can exactly swear,
And forty healths my brain will bear
Most stoutly.

I cannot speak, but I can do
As much as any of our crew,
And, if you doubt it, some of you
May prove me.

I dare be bold thus much to say,
If that my bullets do but play,
You would be hurt so night and day,
Yet love me.

      Джон Саклинг
         Солдат

Лихой солдат я на войне
И биться я могу вполне
На чьей бы не был стороне,
Упорно.

Здесь нет подружки у меня
Я клятв боюсь их как огня,
Но больше клятв день ото дня
Бесспорно.

Я не болтун, люблю я бой,
Как и в моём полку любой,
Кто усомнится – всей гурьбой
Поближе.

Не захотите по уму –
Шутя стреляю по всему,
И будет больно, потому
Люби же.


Рецензии