Питаш ме

Автор:Генка Богданова

Питаш какво съм без тебе?

Волен вятър, пленен в стомна,
цвете с листа осланени,
прашинка безлична и скромна,
птица с крила наранени.


Питаш какво си за мене?

На душата ми волния полет,
балсам за крилата ранени,
запяла в сърцето ми пролет,
мечтите ми осъществени.


Напразно въпроси задаваш,
за мене живот означаваш!


Рецензии