Ако те загубя

Автор: Генка Богданова

Ако те загубя,
светлината в мен ще угасне,
душата ми ще помръкне,
ще стана птица безгласна,
изворът в мен ще пресъхне.

Ако те загубя,
светът ми  ще опустее,
зъл вихър край мен ще вие.
Сърцето  ще загрубее,
мъката ще го убие.

Ако те загубя,
в капчица  лед ще застина,
в безучастен камък студен,
изгубен в снежна лавина –
това ще остане от мен,
ако те загубя!


Рецензии