Моята Родина

Автор:Генка Богданова

В своята прегръдка, Вятърко, вземи ме!
Да политнем двама с тебе над морето.
Към  страни далечни , Ветре, поведи ме,
искам да обходя цялата планета!

Искам да отида в Индия далечна,
в Полша и Русия, Щатите, Канада,
в Африка, където лятото е вечно,
с поглед да обгърна бялата Гренада.

Над морето Черно, и над океана,
да летим и пеем нощем под звездите,
да пребродим двама пустата савана,
ледовете вечни, пясъци сърдити…

А когато видя цялата планета,
и над континенти с тебе аз премина.
ще извикам силно, с обич във сърцето,
че е най –красива моята Родина!


Рецензии