Безсмъртие

Автор: Генка Богданова

/ В памет на татко/


Отпусната земята тежко диша.
Струи челото й солена пот.
Преглъща болката с въздишка,
в очакване на щедър плод.

Една корава, топла  длан я гали.
Селякът  с грапавите си ръце
люлей пшеници натежали
с любов до своето сърце.

Очите му  - реки бездънни
я къпят в свежа хладина.
Крепят я  в нощите, безсънни
след пламналата в огън мараня.

Сърцето му тревожно бие
във такт със нейното сърце.
Тревогата с усмивка крие
на добродушното лице.

Гали я с мечти човешки,
любовни думи той реди,
та хляб и радост и надежди
от любовта им да роди.


Рецензии