Песента на мама

Автор: Генка Богданова

Като в стара, стара къща,
с аромат на хляб омесен,
споменът и днес ме връща
при една далечна песен.

Песен, дето омилява
и в сърцето ми звъни.
песента не остарява,
сигурно я помниш ти?

Туй е песента на мама,
нежното й „на-ни-на!”
Песен по-вълшебна няма –
песента на любовта.

Тази песен ме направи
туй, което съм сега –
българка с ръце корави,
майка нежна и добра.

Аз пораснах с тази песен,
на децата си я пях.
С нея в ранната си есен
нежно внучката люлях.

И когато дойде време
сън навеки да заспя,
вечността ще ме приеме
с майчиното „На-ни-на!”


Рецензии