Один Бетховен

        Один Бетховен
        Поема

                «Бог є Любов.» (ап. Іоан)

                Богові любимому Христу Ісусу,
                Спасителеві всіх і цього світу, присвячується

Міські —
як катакомбні сховини
а я любов’ю переповнений…
Хто Богородицею повен?
один Бетховен
один Шевчук
в безмірнім — люблячому слові

Народ з народом демонічні!

Вічним — печу!
Правді — влечу…
Війна є — у народі?

Поет на правду
єсть голодний!!
Страшний він для царів —
страшний і для народів…
Мов сонце вийде —
в правді
верхи мислі
погорять:
страшна така — могильникам
страшна така й царям…


Вона не до московних саркастична,
і не до Риму архаїчна.
А гірше —
вона гіркіша —
Вічна!


Страшна відкопана
як корінь вічний,
То найгіркіша —
поцейбічним…
Та й найсвітліше — потойбічним!


І хто тоді за неї дбає?!
Так як Христа
хто в тілі має —
мов дріт зі струмом!
той тримає!!


«Голий!!»
«галай!» — аж всі тікають…


Я ж з Богородицею!
В мені рай!

«галай
галай!» —

«а ми не ангели!
це ми не в рай»

«галай
галай!» —

«тримайте!»
«голий!»

«зголив правду!»
«о! огалай!»

Я переповнений!

«Він огалай! —
тримайте!»


один — Шевчук
один — Бетховен
бо — один Бог
і одна —
Божа Мати
ви ж — голі
(є підколоднії
й вже можна закопати)
оголені! від слів і музики
з любові Богоматері!!

Бо Вона більш, ніж вічність!!!
І з потойбічних
і з поцейбічних —
Вершина Тройці!
Любов Бога
із геройцями!


Любов — вічна:
І тріщати вічності —
де взяти їжі ротикам
й навіть земній еротиці??
Чистої!!


Я врятований за віру —
але скільки?..
Говорити?
Говорити??—
аж? настільки??!
Як же мені —
зцілитись?

Боже! плаваю в любові…
Тут злетіть —
а Ти стільчики!
…потерпи — для них:
столи і стільчики
столи і стільчики!
Їдять…
й столи і стільчики!
і —
столи і стільчики, всі кусні,
Цільність мою їдять!!


То перестанете ви
один одного вбивать??


Один словесник
і один Бетховен
є — один Бог
є — одна
Божа Мати!
А ви самі оголені
од Його правди!
і від Її любові!! —
                може …


Ви безпорадні
бо ви не карані
святі і карнії
в периметрі мойого перикарда…
ви стали піснею!!
Церкви змовкають.
Бо не мають слова?
Бог —
дає слово!!
Хто не роз’єднаний.
А єдність є в мені.
Бо ж вам
не тісно?


Один є речник
і один Бетховен
один є Бог
одна всім — Божа Мати
ви стали — піснею!!

І з чистим серцем
як співати
окликнеться любов’ю
Божа Мати!
Вона не може — щоб
не окликатись…
Любов же чиста,
Мати Божа — Чиста!!


Страждала. За любов – страждати…
Бо — один Бог.
І одна — Божа Мати…

П’ятниця…21.08.2015


Рецензии