Алан Александр Милн Alan Alexander Milne. Хвосты

         Alan Alexander Milne
               Tails

A lion has a tail and a very fine tail,
And so has an elephant, and so has a whale,
And so has a crocodile, and so has a quail–
They’ve all got tails but me.

If I had sixpence I would buy one;
I’d say to the shopman, «Let me try one»;
I’d say to the elephant, «This is my one».
They’d all come round to see.

Then I’d say to the lion, «Why, you’ve got a tail!
And so has the elephant, and so has the whale!
And, look! There’s a crocodile! He’s got a tail!
You’ve all got tails like me!»
               
               Алан Александр Милн
                Хвосты

У льва есть хвост хороший, хвост с кисточкой мохнатой,
Имеет слон хвост тоже, имеет кит усатый,
Есть хвост у крокодила и перепел – хвостатый,
Я без хвоста – это беда!

Будь у меня шесть пенсов – купил бы хвост я тоже,
И продавцу сказал бы: «Он мне сгодиться может».
Слону бы я заметил: «Мой хвост – из лучшей кожи»,
Пусть все они смотрят тогда!

Со львом поговорим мы: «Твой хвост – мил, право слово,
У этого слона – хвост и у кита морского,
Есть хвост у крокодила, зубастого такого,
И у меня хвост навсегда!»


Рецензии