НезалЕжнiсть залежАлась - аж проТУХла й завонЯлась

           ДНЮ НезалЕжностi присвЯчую цей Опус -
           ПошАну та любОв свою даЮ:
           ТА "НезалЕжнiсть"- це злоЧИННий фокус -
           В НАШiй краЇнi - а не в ПЕКЛi, не в раЮ!

           День незалЕжностi i трАура у НАС -
           дохлЯтиной тухлЯтиной проПАХ!
          
                ТУТ: И = росIйське "Ы"
                I = росIйське "И"
                i = росIйське "и"
                Є = росIйське "е"

                День незалЕжностi УкрАїни -
                день - не СВЯТа - трАурiв:
                для бИдла-НАС - тухлЯтиной проПАХ -
                дохлЯтиной вонЯЄ - ТАК проПАХ!

НезалЕжнiстi залежАлась -
аж проТУХла й завонЯлась:
VIta es VIa? VIa es VIta! -
ТАК нас iсторiя учила - не навчила!

ДвижЕнье ж - Жизнь
(КАК ни сердИсь и ни пердИсь!),
а Жизнь - ДвижЕнье:
почёт ИМ НАШ и уважЕнье!

А НезалЕжнiсть залежАлась -
часткОм згнИлА, часткОм - iржАва,
усЯ дохлЯтиной проПАХла,
ВСЯ еконОмiка проПАла!

На ЩО ж НАМ ТАя НезалЕжнiсть -
у СВIТi - де у ВСIХ залЕжнiсть:
залЕжнiсть вiд поставщикIв,
залЕжнiсть вiд користачIв;

залЕжнiсть НАШа вiд роднI -
живЕ що ПОРуч усI днI:
у НАШiх РIДних у кранах -

прИклад - РосIя й УкраЇна!

МАйже усI звьязкИ порвАли -
зарАди жадоби своЄй,
чогО ж новЄI не завьязАли -
арАди  кОристi моЄй!?

НавIщо ж ЗНИЩили колхОзи -
де зрУчно й кОрисно булО?
У арендАторiв привАтних -

НI ХТО IЗ НАШих президЕнтiв -
нНЕ ДАВ НАМ НАпрямка путI!
КыфIщр ж ГЕТЬ ман ПорошЕнко -
скульптУри ЛЕНiна зламАв!?

Чи у пройдОхи ПорошЕнка -
немАЄ гАрних дОбрих дiл:
Чи у на подОбу вiд Енка -
вiн мрскалIв лиш бить зхотIв!?

Та ж лиш такА в нас НезалЕжнiсть -
що залежАлась вiд нудьгИ:
лиш вiд Є-ЭС-iв в гас залЕжнiсть -
РIДнi ж братИ нам ворогИ!

НезалЕжнiстi залежАлась -
аж проТУХла й завонЯлась:
VIta es VIa? VIa es VIta! -
ТАК нас iсторiя учила - не навчила!
    ..........


      Я прОшу пробАчення -
      за моє небАчення,
      та за прмилкЫ -
       що йдуть вид рукЫ -
       що ЙЭ набырАе -
       бо ж - ЗОРу нэМАе!
    ВИК: ДонЭцьк: 24 ЖНИВеня-сЭрпеня августа 2017-го


Рецензии