Мэнгелекнен коне житкэнме?

Алай икэн…
Алай - була икэн…
Котмэдем дэ, ихлас, башканы…
Тик… ниндидер керсез, нэни иман
Динсез жанга керэ башлады.
Шэхэр томан белэн тулган тонне
Мэнгелекнен коне житкэндер!
Минем ише сукбайларны куреп
Томандагы жанвар сискэнер…
Минем ише ялгызларны куреп,
Кояш елар, ишеп янгырын…
Минем ише ялкыннарны куреп,
Явыз кыш та карын яудырыр,
Жэллэмичэ кызылын да хэттэ.
Урып алыр билне бураны…
Мэнгелекнен коне житкэн икэн,
Яратмыйммы бутэн?
Соравы
Жинел инде…
"Жинел инде, биреш инде, житте
Вакыт утте, чишел баулардан,
Курэсенме, кысла тауга менгэн,
Кусенме, кызыл кар яуган!".
Шайтан алсын!
Кирэкми тамаша!
Кичэ утте - янэ тан ата!
Коне житсен, тоне житсен шунда,
Мэнгелектэн заграк яратам.


Рецензии